Activiteiten

Om elkaar te ontmoeten worden tijdens de week tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud:

Voor het kinder-, tiener-, jeugd- en jongvolwassenenwerk werken we met meerdere kerken samen. In principe staan we open om samen te werken met iedere gemeenschap die onze geloofsbelijdenis deelt.

De meeste activiteiten vinden plaats in ons gebouw in de Burgstraat 13 in Gent, op ongeveer 200m van het gravensteen. Mocht je geïnteresseerd zijn in het bijwonen van één van deze activiteiten neem dan contact op met iemand van het leidersteam. Zij helpen je graag verder.

Eredienst

De traditie om op zondag samen te komen gaat al terug op de eerste christenen. In onze erediensten hebben we tijd voor muziek en samenzang om God te eren en aanbidden. Er is elke week een prediking waarin de boodschap van de Bijbel op een eigentijdse manier wordt uitgelegd. Eenmaal per maand vieren we het heilig avondmaal. Na de dienst is er uitgebreid gelegenheid om na te praten bij een kopje koffie en wat lekkers.

Wekelijks is er voor kinderen tot 12 jaar een aangepast programma en eenmaal per maand treffen ook de tieners elkaar.

Wilt u eens een eredienst meemaken, dan bent u van harte welkom! Of u nu regelmatig een kerkdienst bezoekt of helemaal niets van het christelijk geloof afweet, wij doen ons best om u een fijne tijd te geven.

Huiskringen

Gemiddeld tweemaal per maand komen verschillende kleine groepjes samen, verspreid over Gent om elkaar te ontmoeten, te steunen en te bemoedigen en om te delen wat de Bijbel ons leert. Samen ontdekken we hoe we Gods Woord praktisch kunnen toepassen in ons leven. Huiskringen komen voornamelijk ‘s avonds samen, een enkele groep komt op donderdagnamiddag bijeen.

Benieuwd of zo’n huiskring ook iets voor u is? Neem dan gerust contact op.

Kinder- en jongerenwerking

Ons kinder- en jongerenwerk is onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. In de verschillende activiteiten proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij het niveau en de belevingswereld van de kinderen.

0 – 4 jaar

Voor de allerkleinsten is er opvang voorzien tijdens de eredienst. Na een eerste gezamenlijk deel, gaan de kinderen naar hun eigen ruimte. Daar is gelegenheid om te spelen, te zingen, te luisteren naar een verhaal uit de Bijbel, aangepast aan de leeftijd. Ook wordt er van tijd tot tijd geknutseld en gekleurd.

5 – 12 jaar

Ook de oudere kinderen gaan naar hun eigen lokaal en volgen een programma dat aansluit op hun eigen belevingswereld. We vinden het zeer belangrijk dat kinderen al op vroege leeftijd leren ontdekken wie Jezus is.
Een aantal keer per jaar houden we een gezinsdienst, waarbij alle leeftijden samen een aangepaste dienst volgen en van elkaar kunnen genieten.

Tieners

Eenmaal per maand gaan ook de tieners naar een aparte ruimte om samen te ontdekken wat de Bijbel leert en is er ook gelegenheid in te gaan op vragen die bij hen leven.

Timo Youth

Onze jeugdwerking ‘Timo Youth’ is erkend door de stad Gent. Van 12 tot 20 kan je terecht bij deze bruisende jeugdwerking. Twee keer per maand op vrijdagavond ontmoet de Timo Youth elkaar voor een inspirerende studie en ontspanning, van een toffe spelletjesavond tot een avontuurlijke uitstap, het aanbod is heel divers! Timo Youth staat nadrukkelijk open voor jongeren die niet naar de Evangelische Kerk de Burg komen.

Wil je meer informatie of weten wanneer de eerstvolgende Timo Youth doorgaat? Neem dan gerust contact op.

Volwassenenwerking

Gebedsavonden

Minstens een keer per maand is er op maandagavond een gezamenlijke gebedsavond. Deze is fysiek bij te wonen in ons gebouw aan de Burgstraat, maar deelname via Zoom is ook mogelijk. Wilt u een gebedsbijeenkomst bijwonen, of heeft u een gebedsverzoek, laat het ons weten.

Open Deur

Tweemaal per maand op donderdagnamiddag is er Open Deur, van 14u tot 16u. Een ontspannen en laagdrempelig samenzijn, met een tas koffie, wat lekkers, een korte overdenking en op het einde een gezelschapsspelletje. Bezoekers zijn van harte welkom om gewoon eens binnen te stappen.

Bijbelstudies

Geregeld organiseren we avonden waarop we dieper de Bijbel in duiken. Aan de hand van een actueel thema of een Bijbelgedeelte proberen we te onderzoeken wat Gods Woord te zeggen heeft voor ons leven in de 21e eeuw. Bijbelstudies worden steeds aangekondigd in de agenda.

Lofprijsavonden

Lofprijsavonden hebben als doel om God te loven en te aanbidden door middel van eigentijdse muziek. Dit doen we een aantal keer per jaar, soms kleinschalig in een intieme setting, een andere keer samen met bijv. studentenvereniging Ichtus met volledige bandbezetting. Houd de agenda in de gaten voor de eerstvolgende gelegenheid.

VEG De Burg
Burgstraat 13
B – 9000 GENT

+32 470 87 59 35
+32 470 05 79 92
veg.deburg@gmail.com